Millainen matto eteiseen?

Valitse oikea kuramatto eteiseen ja kynnysmatto ulko-oven ulkopuolelle

Eteinen on kotimme ensimmäinen vaikutelma ja tärkeä tila, joka toimii siirtymävaiheena kodin ulkopuolelta sisätiloihin. Jotta eteinen pysyy siistinä ja puhtaana, oikeanlaisen maton valitseminen on olennaisen tärkeää. Eteisen mattoon kohdistuu päivittäin monenlaisia haasteita, kuten lika, kosteus ja hiekka, jotka kulkeutuvat kengistämme sisään. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten valita sopiva kuramatto eteiseen sekä miksi kynnysmatto on hyödyllinen lisäys ulko-oven ulkopuolelle.

Kuramatto eteiseen

Kuramatto on ensimmäinen puolustuslinja kodin puhtauden ylläpitämisessä. Sen tehtävänä on kerätä ja pidättää lian, hiekan ja kosteuden kengistä ennen kuin ne leviävät ympäri kotia. Laadukas kuramatto vähentää siivoustarvetta ja pidentää lattian käyttöikää.

  • Materiaali ja rakenteen tärkeys: Valitse kuramatto, joka on valmistettu kestävästä ja helppohoitoisesta materiaalista, kuten kumista, nailonista tai kookoskuidusta. Kuramaton pinnan tulisi olla kuvioitu tai kohokuvioitu, jotta se tehokkaasti kerää likaa ja kosteutta. Myös kuramaton pohjan tulee olla liukumaton, jotta matto pysyy tukevasti paikoillaan ja estää liukastumisia.
  • Koko ja sijoittelu: Valitse riittävän suuri kuramatto, joka mahdollistaa useiden askelten ottamisen matolla. Tällöin kengät ehtivät pyyhkiä tehokkaasti likaa mattoon. Huomioi myös maton paksuus; liian korkea matto saattaa hankaloittaa oven avaamista. Sijoita kuramatto suoraan ulko-oven eteen, jotta sen käyttö on luontevaa ja kynnysmattoon siirtyminen helppoa. Voit myös käyttää kuramaton ja eteismaton yhdistelmää, jolloin pienemmälle välittömästi ulko-oven sisäpuolelle sijoitettavalle kuramatolle jää ns. ”suurin määrä likaa”.
  • Huolto ja puhdistus: Kuramaton tulisi olla helppo puhdistaa ja ylläpitää. Ravistele ja imuroi mattoa säännöllisesti lian poistamiseksi. Tarvittaessa voit myös pestä kuramaton vedellä ja miedolla saippualla. Tarkista valmistajan ohjeet puhdistukseen liittyen.

Tutustu mattokaupan kuramattovalikoimaan täältä.

Kynnysmatto ulko-oven ulkopuolelle

Kynnysmatto on toinen hyödyllinen matto ulko-oven ulkopuolella. Se sijoitetaan kuramaton eteen ja toimii lisäsuojana, joka auttaa estämään lian ja kosteuden leviämistä eteisen sisätiloihin. Kynnysmattoon kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Materiaali ja imukyky: Kynnysmaton tulee olla valmistettu materiaalista, joka on hyvä keräämään ja pidättämään kosteutta. Kumi- tai tekstiilipohjainen kynnysmatto ovat yleisiä vaihtoehtoja, ja ne auttavat pitämään ulko-oven ympäristön kuivempana ja siistimpänä.
  • Koko ja sovitus: Kynnysmaton tulisi olla leveämpi kuin itse ulko-ovi. Tällöin se kattaa tehokkaasti askelten alla olevan alueen ja vähentää lian kulkeutumista sisätiloihin. Huomioi myös kynnysmaton korkeus, jotta se ei vaikeuta ovien avaamista.
  • Liukueste: Kynnysmaton pohjassa tulisi olla liukueste tai liimapinta, joka pitää maton tukevasti paikoillaan ja estää liukastumisen.

Tutustu mattokaupan kynnysmattovalikoimaan täältä.

Yhteenveto

Oikeanlaisen maton valinta eteiseen on tärkeää kodin puhtauden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Kuramatto toimii tehokkaasti ensimmäisenä suojana lian, kosteuden ja hiekan keräämisessä, kun taas kynnysmatto tarjoaa lisäsuojaa ulko-oven alueella. Muista valita laadukas ja helppohoitoinen matto, joka sopii tilaan sekä täyttää käytännölliset tarpeet. Näin varmistat, että eteinen pysyy siistinä ja houkuttelevana kaikille kotiin saapuville.

Heräsikö kysyttävää?

Ota rohkeasti meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Ota yhteyttä